IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

DealWatch: Gramercy може би търси купувач за дела си от 31% в БАКБ

Според слухове Allied Irish Banks, която притежава 49,9% от банката, също е готова да се раздели с дела си

15:53 | 16.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
DealWatch: Gramercy може би търси купувач за дела си от 31% в БАКБ

Американският фонд Gramercy Emerging Markets може би търси купувач за своя дял от 31% в Българо-американска кредитна банка АД (БАКБ), предаде DealWatch.

Според неназовани източници българският инвестиционен посредник Булброкърс е бил нает като консултант.

Наемането на местен консултант по продажбата не предполага търсене на стратегически купувач, отговарящ на определени критерии, пише DealWatch.

Евентуалната продажба на само 31% от страна на Grammercy не би предизвикала отправянето на търгово предложение към останалите акционери според българското законодателство.

Според други слухове Allied Irish Banks, която притежава 49,9% от банката, също е готова да продава при наличието на купувач.

На 29 август 2008 г. Allied Irish Banks придоби 49,9% от капитала на БАКБ с продавач Българо-американски инвестиционен фонд (БАИФ).

Сделката бе сключена на извънрегулиран пазар на БФБ-София при цена от 67 лв. за акция и бе избегнато предлагането на другите инвеститори на регулиран пазар на БФБ-София на цени от и под 67 лв. за акция.

Беше избегнато и търгово предложение, тъй като пакетът не прехвърли границата от 50%. Още тогава стана ясно, че Gramercy търси купувач за дела си. Малко по-късно представител на фонда беше избран в надзорния съвет на БАКБ.

Свързани компании:

ТБ БАКБ АД(BACB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още