IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-богатият руснак загуби 39 млн. евро депозит за френска вила

Съдът в Ница реши, че собственичката на вила Леополда не е длъжна да върне баснословния депозит на Михаил Прохоров, който се отказа от сделката в разгара на кризата

17:27 | 02.03.10 г.
Вила Леополда. Снимка: collectorpieces.com
Вила Леополда. Снимка: collectorpieces.com

Руският милиардер Михаил Прохоров загуби депозит в размер на 39 млн. евро, даден за покупката на една от най-красивите вили във Франция, съобщи Ройтерс.

Прохоров направи няколко опита да купи вила Леополда на френската Ривиера, преди собственичката й Лила Сафра да приеме цената от 390 млн. евро през 2008 г. Милиардерът обаче се отказа от сделката заради разразяването на финансовата криза в края на 2008 г.

Оттогава той се опитва да си възстанови 10-процентния депозит, платен за вилата, която се намира между Ница и Монако и е построена за белгийския крал Леополд II.

В понеделник съдът в Ница постанови, че Сафра не е длъжна да върне депозита от 39 млн. евро на Прохоров, който наскоро беше обявен отново за най-богатия човек в Русия от списание Финанс.

Адвокатът на милиардера заявява, че ще го посъветва да обжалва.

Сафра, вдовица на банкера Едмонд Сафра, казва, че депозитът ще бъде дарен на центрове за медицински изследвания. „Законът е приложен и справедливостта възтържествува“, е нейният коментар.

Ако сделката се беше осъществила, това щеше да бъде най-високата сума, платена за жилищен имот в света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още