IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пренасочване на евросредства за пътища може да има най-рано след година

Ако има свободен ресурс по оперативните програми от 500 млн. - 1 млрд. лв., ще се опитаме да го пренасочим за рехабилитация на пътища, но трябва много сериозна подготовка, коментира министър Плевнелиев

17:16 | 24.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Пренасочване на евросредства за пътища може да има най-рано след година

Евентуално пренасочване на средства от други оперативни програми към ОП „Регионално развитие“ с цел рехабилитация на пътища „първи клас“ и магистрали може да има след като бъдат изготвени съответните проекти, с които да се обоснове искането ни пред Европейската комисия (ЕК), т.е. най-рано след година, каза в отговор на въпрос на Investor.bg министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Преди дни беше обявено, че страната ни ще направи предложение пред ЕК по възможност средства от други оперативни програми, които има риск да не бъдат усвоени своевременно, да бъдат пренасочени именно за рехабилитация на пътища.

Сега министър Плевнелиев подчерта, че става въпрос само за рехабилитация на пътища, свързани с европейската пътна мрежа и в никакъв случай за „запълване на дупки по улиците“, което „ЕК няма да ни разреши, нито ние го искаме“.

Плевнелиев обясни, че ще се направи пълен анализ на проектите по оперативните програми, и „ако има свободен ресурс, ще се опитаме да го пренасочим за рехабилитация на пътища, но за целта трябва много сериозна подготовка“. По думите му въпросният финансов ресурс може да е например 500 млн. лв. или 1 млрд. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още