IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Георги Български е новият директор на търговията в БФБ-София

Пазарния оператор обяви конкурс за позицията в началото на годината

16:05 | 09.04.10 г.
Георги Български е новият директор на търговията в БФБ-София

Георги И. Български е назначен на длъжността Директор на Дирекция „Търговия” на Българската фондова борса-София АД, съобщиха от пазарния оператор.

Конкурс за позицията бе обявен в началото на 2010 г., а за последно тази позиция се заемаше от сегашния изпълнителен директор на борсата Иван Такев.

Георги Български е завършил бакалавърска и магистърска степен по Международни икономически отношения в УНСС-София. През 2006 г. получава пълна стипендия за обучение по инвестиции към университета Джорджтаун, САЩ. Георги Български е сертифициран финансов риск мениджър (FRM) и е завършил успешно програмата за сертифицирани финансови анализатори (CFA). Той е лицензиран инвестиционен консултант от Комисията за финансов надзор.

Професионалната кариера на Георги Български във финансовата сфера започва през 2002 г. като до 2006 г. работи в банковия сектор. През 2007 г. той се присъединява към мениджърския състав на ИП Бета Корп АД, където отговаря последователно за управлението на активите и за инвестиционното банкиране на посредника. Гост лектор е в УНСС, както и преподавател по Финансов мениджмънт в City University - България

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още