IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН задължи БФБ да не допуска до търговия емисията на Енергони

Мярката важи, докато БФБ не получи уведомление, че одитът на компанията, назначен от КФН, е приключил без забележки

10:02 | 16.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
КФН задължи БФБ да не допуска до търговия емисията на Енергони

Комисията за финансов надзор (КФН) е приложила принудителна административна мярка спрямо Българска фондова борса – София (БФБ) да не допуска до търговия на организираните от нея пазари финансови инструменти с емитент Енергони АД, се казва в прессъобщения на комисията.

Мярката важи, докато БФБ не получи от КФН уведомление, че одитът, назначен с решение на комисията от 26 март, е приключил с одиторско мнение без забележки, или до представянето на коригирани финансови отчети от страна на Енергони в съответствие с одиторското мнение.

В уведомление от 31 март, публикувано чрез БФБ, Енергони съобщава за увеличение на капитала си от 250 хил. лв. на 547,563 млн. лв., във връзка с вливане в дружеството на Роял ресортс АД и Роял Инвестмънт ЕАД.

Енергони бе допусната до търговия с решение на БФБ от 27 май 2009.

С акциите на Енергони има осъществена една-единствена сделка с 50 акции на 11 юни 2009 при цена от 6 лв. за брой. На база тази сделка пазарната капитализация на компанията е в размер на 1,5 млн. лв.

През юни миналата година гръцката компания майка на Енергони обяви, че смята да инвестира 160 млн. евро във ветроенергиен парк в България. Проектът трябва бъде с мощност от 100 мегавата.

От компанията казаха, че 137 млн. лв от необходимите инвестиции ще бъдат предоставени чрез собствени средства, а останалото – от инвеститори. Проектът се очакваше да бъде стартиран през ноември, а строителните работи да продължат около година.

Наред с това Енергони възнамерява да инвестира 10 млн. лв. в изграждането на фабрика за бутилиране на минерална вода.

Свързани компании:

Енергони АД(2EL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още