IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Koenigsegg се отказа от Saab

Швеция ще гарантира заем от ЕИБ за новия собственик на компанията само ако производството остане в страната

14:29 | 02.12.09 г.
Koenigsegg се отказа от Saab
General Motors потвърди, че предполагаемата продажба на подразделението й Saab на компанията Koenigsegg Group AB е отказана по едностранно решение на купувача.

„Съвсем естествено сме разочаровани от решението за отмяна на покупката на Saab”, каза президентът и главен директор на General Motors Фриц Хендерсън.
 
„Работихме много усилено през последните месеци за създаването на устойчив план за обезпечаване бъдещето на Saab при продажбата на бранда и производствените интереси на компанията Koenigsegg Group AB. Имайки предвид неочакваната промяна на ситуацията, ще ни трябват няколко дни, за да анализираме положението към момента и скоро ще съобщим бъдещето на компанията“, заяви пред WSJ Хендерсън.

В края на ноември шведският министър на промишлеността и енергетиката Мод Олофсон заяви, че правителството ще гарантира заем от Европейската инвестиционна банка за потенциалния купувач на Saab Automobile AB ако производството се запази в страната. „Ако ще използваме парите на данъкоплатците, тогава е редно производството да остане тук и компанията да създава работни места в Швеция.“
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още