IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотел Армани в Дубай

Откриването на хотела в най-високата сграда в света бе отложено заради исландския вулкан, а от Дубай се надяват той да върне славата на високия небостъргач

15:53 | 27.04.10 г.
Хотел Армани в Дубай
Луксозен хотел, проектиран от дизайнера Джорджо Армани, отвори врати на 27 април в най-високата сграда в света - дубайската Бурдж Халифа, предаде АП.

Откриването на хотела е добра новина за Дубай след трудното начало на Бурдж Халифа, която бе открита през януари.
Проблем с асансьора наложи да бъде затворена за два месеца площадката за наблюдение - единствената част от сградата, която е отворена за посетители.

Откриването на хотела бе запланувано за 21 април тази година, но поради хаоса във въздушния трафик заради изригналия исландски вулкан, авторът на проекта – дизайнерът Джорджо Армани, не можа в срок да се добере до ОАЕ и церемонията бе отложена със седмица.

На откриването Армани заяви, че целта му е била да изгради удобен и стилен хотел, който ще прави впечатление. "Исках нещо значимо, което ще бъде запомнено. Нещо не само за настоящето, но и за бъдещето", каза дизайнерът, облечен в тъмна тениска и бели панталони.

Хотелът заема 37 етажа от сградата, която разполага с общо 160 етажа и се издига на височина от 828 метра. За гостите са обзаведени и оборудвани 144 разкошни стаи, магазини, кафенета и ресторанти, всички в стила и с почерка на Армани. Към хотела също се включват спа център и външен плувен басейн.

Подобни хотели с марката на Армани ще бъдат открити из няколко града по света, в това число Милано, Макареш, Мараси, Ню Йорк, Токио, Шанхай и Лондон.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още