IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-скъпите комикси в света?

Издания за ценители, в които се раждат супергерои, се оценяват от колекционерите на стотици хиляди и дори милиони долари

12:09 | 26.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Кои са най-скъпите комикси в света?

Наред с картичките с бейзболни играчи, комиксите представляват важен компонент в света на колекционерите. Притежаването на редки комикси или оригинали на бестселъри може да се окажe изключително печеливш бизнес, показва класация на CNBC.

“Златната ера“ на комиксите започва в края на 30-те години на миналия век и продължава до началото на 50-те години. Точно тогава се раждат повечето супергерои, голяма част от които днес са в основата на търговски марки за милиарди долари.

Най-скъпите комикси са онези, които разказват първите приключения на някои от супергероите. Това обаче не е достатъчно – необходимо е тиражът им да бъде съвсем минимален. Именно на база тези показатели Nostomania създава класация на най-скъпите списания с рисувани герои.

Nostomania е онлайн общност на колекционери, а оценките на комиксите са от CGC – система за рейтинговане на комикси. Някои от изданията могат да струват стотици хиляди и дори милиони долари. Разгледайте кои са те в галерията от снимки на кориците на редките заглавия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още