IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет причини да предпочетем търговията с валути

Вижте основните фактори, които водят до пренасочването на множество трейдъри към валутния пазар

08:31 | 06.10.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Пет причини да предпочетем търговията с валути

В исторически план търговията с валути може да се посочи като запазено място за мултинационалните корпорации, богатите инвеститори и централните банки. Инвестирането във валути в последно време предизвиква доста голям интерес и сред индивидуалните инвеститори, тъй като валутният пазар е отворен на практика за всеки.

Актуалните данни на Банката за международни разплащания показаха, че оборотът на валутния пазар е достигнал 4 трлн. долара дневно, което е показател за огромния интерес към него. На този фон все по-често се говори за валутна война между водещите икономики в света, което допълнително увеличава интереса към търговията с валути.

Нестабилното движение на борсовите индекси по света също допринася са пренасочването на трейдърите към валутния пазар и суровините. На фона на всичко това едва ли е учудващо, че основните суровини регистрират сериозни повишения, а търговската активност на фондовите борси се свива.

За разлика от акциите и суровините, валутите се търгуват на общ пазар, който е изключително ликвиден и работи без прекъсване от понеделник до петък.

За международните компании този пазар е източник на валута, необходима за осъществяване на дейността им, а покрай тях се включват и множество спекуланти, опитващи се да извлекат полза от движенията на валутните курсове.

Ако все още не сте се включили в търговията с валути, то моментът да го направите изглежда подходящ. В галерията може да разгледате петте основни фактора за популярността на валутната търговия, които са и основните причини за участие на този пазар според Investopedia.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
Бертраме, глупости говориш. Лоста е чудесно нещо, това което руши сметките е липсата на трезва преценка. Заемния ресурс няма нищо общо с грешните решения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
bertram
преди 13 години
5 прични да се зарибите по марджин търговията и да си издухате сметките :)валутата е супер, но ако не се ползва лост или ако се ползва такъв да максимално 1:2 ... за съжаление много малко хора го съзнават това и бързо се подвеждат да 'използват' заемен ресурс...и почти без изключене фалират.умната!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още