IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Играчките на богатите

С порастването на човек хобитата и интересите му се променят, но стремежът към забавление и придобиване на нови „играчки“ остава

10:21 | 30.11.10 г.
<p>Най-бързата кола в света - Bugatti Veyron EB 16.4. Лиценз на снимката:</p>
<p><a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/">Creative Commons </a></p>
<p>
<title></title>
</p>

Най-бързата кола в света - Bugatti Veyron EB 16.4. Лиценз на снимката:

Creative Commons

Милиардерите имат всичко – от изискани, луксозни домове до екзотични, редки и скъпи автомобили. Освен всичко останало обаче, те разполагат и с възможността да реализират някои от детските си мечти и да се сдобият с такива играчки, за каквито голяма част от порасналите вече деца само могат да си мечтаят.

Когато човек има много пари, съвсем спокойно може да изпълни всяка своя фантазия от детството си – от това да шофира Батмобила, до това да полети на борда на ракета в Космоса, пише CNBC.

За изпълнението на мечтите от детството обаче не се искат само пари. Голяма част от инвестициите, които богаташите са направили в скъпите си играчки, им се възвръщат благодарение на далновидността и предприемчивостта им.

Така например Ричард Брансън си е купил подводница, която обаче отдава под наем на гостите на частния си остров, който е част от архипелага на Британски Вирджински острови. Бил Гейтс пък си купи тетрадка на Леонардо да Винчи с научните му разработки, а информацията от нея сканира и записа на CD-та, които продава за 14 долара в онлайн магазин.

Вижте какви са играчките на някои от най-богатите хора на планетата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още