IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агрия Груп Холдинг сключи споразумение за придобиването на Кехлибар ООД

Сделката предстои да бъде финализирана през август 2016 г.

17:58 | 12.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Агрия Груп Холдинг сключи споразумение за придобиването на Кехлибар ООД

Агрия Груп Холдинг сключи рамково споразумение за придобиването на Кехлибар ООД, община Лясковец, област Велико Търново, съобщава търговецът със зърнени култури чрез БФБ-София.

Кехлибар ООД развива дейност в областта на търговията, съхранението и преработката на маслодайни и зърнени култури в Северен централен и Североизточен район на България.

Сделката е „в синхрон с изпълнението на инвестиционната програма на Агрия Груп ХолдингАД, както и с увеличаващия се потенциал за развитие на холдинга в областта на производството, съхранението, преработката и търговията със зърнени култури с цел разширяване дейността и генериране на нови възможности за устойчиво развитие в дългосрочен план“, гласи съобщението.

Споразумението е сключено на 11 февруари 2016 г., като сделката предстои да бъде финализирана през август 2016 г.

Тя „подсигурява изпълнението на част от инвестиционната програма на холдинга в направление засилване на преработвателната и ескпортната ориентация на компанията в съответствие със стратегията за развитие в дългосрочен план“, се посочва още в съобщението, публикувано чрез БФБ-София.

„Обединяването на бизнес потенциала на Агрия Груп Холдинг АД и на Кехлибар ООД в направление търговия и логистика на масови насипни зърнени товари и преработка на маслодайни култури, представлява устойчив фундамент за бъдещо успешно развитие и диверсификация на бизнес направленията, които развива компанията“, оценяват от варненската компания.

Днес нямаше сделки с акции на Агрия Груп Холдинг. От началото на годината те поевтиняват с 5,14% до 9,96 лв. за акция и 67,728 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Агрия груп холдинг АД(AGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още