IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Петрол не освободиха от отговорност част от членовете на УС и НС

Акционерите на търговеца на горива приеха годишните отчети едва за 2014 г.

10:35 | 26.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акционерите на Петрол не освободиха от отговорност част от членовете на УС и НС

Общото събрание на акционерите на Петрол АД не освободи от отговорност част от членовете на Управителния съвет (УС) и част от членовете на Надзорния съвет (НС), измежду които е и Денис Ершов. Това става ясно от протокола от редовното годишно общо събрание на акционерите на търговеца на горива, провело се на 20 април, и на което бяха приети годишните отчети едва за 2014 г. Документът е разгласен чрез БФБ-София.

Събранието е проведено при представени 65,84% от всички акции на дружеството, даващи право на глас. От акционерите лично са се явили трима – ВИП Пропъртиз ЕООД, Корект Фарм ЕООД (в несъстоятелност) и Алфа Кепитъл АД (в несъстоятелност), а един акционер – Перфето Консултинг ЕООД, е бил представляван от пълномощник.

От членовете на НС акционерите на Петрол освободиха от отговорност Корект Фарм ЕООД, представлявано от Тихомир Трендафилов, Алфа Кепитъл АД, представлявано от Божидар Миладинов, Петрол Асет Мениджмънт ЕООД, представлявано в надзора от Тодор Иванов, Петрол Корект ЕООД, представлявано от Николай Гергов, Иван Войновски и Траян Антонов Кършутски, а не освободиха Денис Ершов, Митко Събев, Неделчо Янакиев, Иван Нейков и Стоян Кръстев.

От членовете на УС акционерите освободиха от отговорност Гриша Ганчев, Светослав Йорданов, Сергей Гиндич, Кирил Шилегов, Лъчезар Граматиков, Георги Татарски и Милко Димитров, а не пожелаха да направят това за Калоян Кършев, Орлин Тодоров, Светодар Йосифов и Иван Костадинов.

Решенията са взети с пълно мнозинство, като гласуването е било индивидуално за всеки един член.

Освен това общото събрание на акционерите е приело годишния доклад на УС за дейността през 2014 г., въпреки че на една част от членовете на управителното тяло след това не е свалена отговорността.

Без дискусия са приети както индивидуалния, така и консолидирания одитиран финансов отчет, но за 2014 г. За забавянето на консолидирания отчет за третото тримесечие на 2015 г., индивидуалния и консолидирания отчет за четвъртото тримесечие, както и с одитирания за цялата 2015 г. в протокола нищо не се споменава. А пазарът навлезе в етап на публикуване и на първите тримесечни отчети за 2016 г.

На фона на това общото събрание на акционерите не е гласувало отчета на Одитния комитет за 2014 г., защото такъв не е представен.

За одиторско предприятие отново е избрано РСМ Би Екс ООД, което провери и завери отчета за 2014 г. Предложението на УС е обусловено и от факта, че дружеството „се ползва с отлична професионална репутация в сферата на независимия финансов одит“.

Проведеното в Ловеч общо събрание на акционерите е продължило 40 минути, става ясно още от протокола.

От началото на 2016 г. акциите на Петрол АД поевтиняват с 36,51% до 0,4 лв. за брой и 43,7 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още