IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите одобриха вливането на Албена инвест холдинг в Албена АД

Дейността на бившия приватизационен фонд ще бъде прекратена без ликвидация поради преобразуването му чрез вливане

15:47 | 12.10.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Акционерите одобриха вливането на Албена инвест холдинг в Албена АД

Акционерите на Албена инвест холдинг АД одобриха вливането на дружеството в Албена АД на провелото се на 11 октомври извънредно Общо събрание на акционерите.

В резултат на това цялото имущество на преобразуващото се дружество „Албена инвест-холдинг“ АД преминава към приемащото дружество „Албена“ АД, което става правоприемник на това имущество. "Албена инвест-холдинг“ АД се прекратява без ликвидация, става ясно в съобщение, разпространено от двете дружества чрез БФБ – София.

Все още не са публикувани протоколите от провелите се във вторник събрания. 

Като точка 5 от дневния ред на общите събрания акционерите трябваше да одобрят списък  на лицата – акционери на „Албена инвест-холдинг“ АД, които придобиват акции в приемащото дружество „Албена“. 

На 4 август Комисията за финансов надзор одобри вливането, в това число - и приетото с договора за преобразуване съотношение на замяна на акциите. Справедливата стойност на всяка акция в обращение на "Албена" АД за целите на вливането е определена на 64.92 лева, а на "Албена Инвест-холдинг" АД - на 11.22 лева. При това положение една акция на "Албена Инвест-холдинг" АД се заменя за 0.1728 бр. акции в "Албена" АД, но пък закръглянето е само нагоре към цяла акция. Така се оказа, че е възможно за 1 акция в Албена инвест холдинг АД да се получава цяла акция в Албена АД. Това означава, че абсолютно всеки акционер в Албена инвест холдинг АД ще получи закръгляне нагоре, което няма да плати. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Припомняме, че първата сделка с една акция беше сключена на 19 август 2016 г. Оттогава са сключени 487 сделки с по 1 акция, от които 51 през август (от 19 август до края на месеца) и 436 сделки през септември до спирането на търговията на 9 септември (последният ден с търговия).

След като процедурата вече беше одобрена от акционерите, оттук нататък следва вписване в Търговския регистър, в Централен депозитар, КФН и БФБ-София, а сегашните акционери в Албена инвест холдинг АД ще станат такива в Албена АД.

Днес (12 октомври) с акции на Албена АД са сключени 2 сделки за оборот от 5,6 хил. лв. Акциите на дружеството поскъпват с 0,9% до 55,9 лв. през днешния ден. От началото на годината книжата на Албена АД поскъпват с 12,04%, а за последните 12 месеца ръстът е от 24,29% при пазарна капитализация от 239,291 млн. лв. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още