IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ получи вицепредседателско място във Федерацията на Евро-азиатските борси

Родният борсов оператор ще води престижната огранизация за мандат от две години

11:14 | 21.11.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
БФБ получи вицепредседателско място във Федерацията на Евро-азиатските борси

Българска фондова борса–София е била избрана за вицепредседател на Федерацията на Евро-азиатските борси (FEAS), съобщиха от борсата. 

Това е станало по време на общото събрание на Федерацията, проведено Загреб, Хърватия. БФБ-София ще води престижната огранизация за мандат от две години.

 „Считаме, че ръководната ни позиция във Федерацията ще ни позволи да задълбочим връзките между борсовите оператори-членове на федерацията, да подобрим обмяната на технологичен и административен опит и да фокусираме вниманието си върху едни от най-важните проекти, а именно за популяризиране на пазарите от държавите членки”, коментира Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София.

Федерацията на Евро-азиатските фондови борси (FEAS) е основана през 1995 г. с цел изграждането на честна, ефективна и прозрачна пазарна среда на капиталовите пазари в Евро-азиатския регион.

Федерацията има 50 члена в страни от Европа и Азия и се стреми да премахне бариерите в международната борсовата търговия чрез въвеждане на най-добрите практики в областта, уточняват от БФБ.

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Натрий
преди 9 години
То ако е само до мястото, където се слкючват сделки, бранша да беше направил една МСТ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
Батя
преди 9 години
Такев, такев, не те ли е срам да ходиш по подобни международни изяви със смешната откъм ликвидност и търговия борсица зад гърба ти!?Има добри идеи от бранша какво да се направи по въпроса, но чиновник на държавна хранилка не ще да чуе... заплатката и премийката си тече и без да се напъва!! :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още