IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биовет отчете 6% ръст на приходите от продажби през първото тримесечие

Нетната печалба на дружеството за периода спада с 83%, но брутната расте с 35%

16:55 | 29.04.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Биовет отчете 6% ръст на приходите от продажби през първото тримесечие

Биовет отчете 83% годишен спад в нетната печалба за първото тримесечие до 263 хил. лв., като приходите от продажби се повишават със 5,8% на годишна база до 45,608 млн. лв., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ.

Брутната печалба (приходи от продажби – себестойност на продажбите) се увеличава с 35% годишно до 4,706 млн. лв., показва финансовият отчете на компанията по международните стандарти.

На нетната печалба натежават Други разходи за дейността в размер на 2,826 млн. лв., които преди година са били за само 217 хил. лв.

Производствената и търговска дейност на дружеството през второто тримесечие на 2015 г. ще бъде насочена в следните  направления, се казва в междинния доклад за дейността:
              - оптимално натоварване на производствените мощности;
              - разширяване асортимента на произвежданите продукти;
              - усъвършенстване на съществуващите и внедряване на нови перспективни технологии;
              - реконструкция и модернизация на съществуващи производствени мощности.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Биовет е водещ европейски производител на фуражни добавки, премикси, активни субстанции и готови лекарствени средства за лечение, профилактика и подобряване здравето и продуктивността на животните. Фирмата разработва междинни продукти и активни субстанции за фармацевтичната промишленост. Тя произвежда също ензими и ензимни комплекси за употреба в животновъдството и в различни производства, сред които са хлебопроизводството, производство на перилни препарати и текстилната индустрия. 

Управителният съвет на Биовет предложи да не бъде разпределян дивидент за 2014 г. от печалбата за миналата година в размер на 16,47 млн. лв., показаха материалите за свиканото за 22 май 2015 г. Общо събрание на акционерите.

Свързани компании:

Биовет АД(53B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:44 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Alhimik
преди 8 години
Съжалявам, че трябва да го кажа но констатирам поредния неграмотен коментар от Инвестора. Къде са "Други разходи за дейността", къде са "Отрицателни разлики от промени на валутни курсове", които сте цитирали ??? Разлика някаква не намирате ли???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още