IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биовет смята за справедлива предложената цена за акциите на малките акционери

От компанията считат, че приемането на търговото предложение на Хювефарма не би довело до негативни последствия

13:24 | 14.10.16 г. 3
Биовет смята за справедлива предложената цена за акциите на малките акционери

Управителният съвет на Биовет АД счита за справедлива предложената от Хювефарма АД цена за изкупуване на акциите на малките акционери в пещерското дружество. Това става ясно от официално становище на Биовет, изпратено до Комисията за финансов надзор (КФН).

От компанията считат, че приемането на търговото предложение от останалите акционери не би довело до последствия от негативен характер за дружеството и неговите служители.

В заключение управителният съвет посочва, че с оглед на прогнозните икономически параметри на дружеството и очакванията за развитието му в бъдеще предложената цена е справедлива, а търговото предложение е изготвено в съответствие с нормативните изисквания и е справедливо по отношение на акционерите – адресати на предложението.

Комисията за финансов надзор (КФН) още не е взела отношение. 

Хювефарма ЕООД отправи ново търгово предложение за акциите на миноритарните акционери в Биовет АД, този път на цена от 15,03 лв. за брой, след като в началото на септември компанията на Кирил Домусчиев вдигна цената от 13,3 лв. на 14,4 лв. Това става ясно от становище на управителния съвет на пещерската компания, разпространено чрез БФБ – София.

На 18 юли Хювефарма ЕООД и Опортюнити 2009 ЕАД са сключили споразумение за следване на обща политика по управление на Биовет, включващо съвместно упражняване на правата на глас по притежаваните общо 6 105 380 броя обикновени, безналични акции. Те представляват 90,005% от гласовете в общото събрание на Биовет АД.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Става дума за закупуване чрез инвестиционен посредник „Дилингова финансова компания” АД на 677 998 броя акции от капитала на пещерското дружество, представляващи 9,99% от капитала на Биовет.

Намеренията на търговия предложител в лицето на Хювефарма не включват преобразуване или прекратяване на Биовет АД. Не се предвиждат и промени в размера на капитала на дружеството в срок от една година. Няма да има и промени в предмета на дейност и на основната дейност, както и на финансовата стратегия през текущата и следващата финансова година.

Към 13 часа в петък акции на Биовет не са търгувани. За последно сделки с тях има на 13 октомври, когато оборотът възлезе на 1 599 лв. От началото на годината акциите на пещерското дружество поскъпват с 39,06%, а за последната година цената на книжата растат с 40,25%. Пазарната капитализация на дружеството е 108,459 млн. лв. 

Свързани компании:

Биовет АД(53B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 28 rate down comment 2
4f4
преди 7 години
Само се замисли работниците какво мислят за шефовете си. Те всички сигурно са акционери и сега гледат как шефовете им се циганят да им плятат справедлива цена за малкото акции, които имат и искат да ги прекарат! Сигулно е много противно да гледаш хората за които работиш как искат де те прецакат и те правят на балък и те убеждават че ти дават справедливата цена от 13.30 лв. Гретескна излагация на Думузъ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 21 rate down comment 1
balarev
преди 7 години
А дали малките акционери на пещерското дружество не смятат членовете на УС на Биовет АД за ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 30 rate down comment 0
4f4
преди 7 години
Те смятаха за справедлива цена 13.30, след това казаха че справедлива е 14.40, сега 15.03, но не е важно каква цена смятат, че е справедлива те, а какво смята КФН! Ясно е че КФН ще сметне че 15.03 лв. е несправедлива и ще има нова цена, в крайна сметка ще си платят, но е няма смисъл да се чака толкова време! Резултата ще е цена около 19 лв., просто трябваше още в началото да я предложат и вече всицко щеше да е приключило! А сега с тези нови търгови ще отнеме 8-9 месеца, и пак ще си платят цената!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още