IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсов играч е станал председател на общото събрание на Енергони АД

Теодор Анадолиев е бил собственик на бившия инвестиционен посредник Милиард Инвест ООД

09:12 | 30.06.14 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Борсов играч е станал председател на общото събрание на Енергони АД

Теодор Анадолиев се е самопредложил за председател на общото събрание на акционерите на Енергони АД, проведено на 20 юни 2014 и е бил избран, показва протоколът, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

В протокола не е записано колко акции е притежавал Анадолиев. За преброител е избран Михаил Георгопападакос, а за секретар Явор Русинов, който е директор за връзка с инвеститорите на Енергони АД. Теодор Анадолиев е дългогодишен участник на капиталовия ни пазар, като в миналото е бил собственик на вече бившия инвестиционен посредник Милиард Инвест ООД.

Представени са били 50,0347% от акциите на дружеството, или 275 679 047 броя. С пълномощни са били представени Явор Каменов Дренков с 34 257 697 акции (представляван от Михаил Георгопападакос) и Карамфилов и сие ООД с 276 900 книжа, представлявано от адвокат Васил Миланов.

Всички точки от редовното общо събрание на акционерите, включително отчети и освобождавания от отговорност са били приети с единодушие, без въздържали се или против.

Междувременно Енергони АД съобщи и че е получен мейл, с който Константинос Николопулос е подал оставка като член на Съвета на директорите на дружеството. В дневния ред на свиканото за 14 юли 2014 г. извънредно общо събрание е включена точка за освобождавнето му.

През февруари тази година Николай Попов, зам.-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление Надзор на инвестиционната дейност, задължи Енергони АД да сключи договор с Консултантска къща Амрита ООД за извършване на оценка към 31 март 2013 г. на нематериален актив, представляващ право върху индустриална собственост, а именно метод за изграждане на вятърни електоцентрали, издаден от Патентното ведомство на Република България. Именно този метод е основният актив на Енергони АД.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Енергони АД е задължено да оказва пълно съдействие на оценителя, както и да плати дължимото възнаграждение в размер и срок.Енергони АД е обжалвало принудителния административен акт (ПАМ) на зам.-председателя на КФН.

Енергони АД отчете 162 хил. лв. консолидирана загуба за първото тримесечие на 2014 г. За същия период на миналата година не е съставян консолидиран отчет.

През 2012 г. имаше цена от 4 лв. за акция и дружеството беше първо по пазарна капитализация на БФБ-София с 2 млрд. лв., но магията изчезна и последната сделка е при цена от 0,005 лв. за ценна книга, като пазарната капитализация е 2,74 млн. лв., или близо 1 000 пъти по-малка. Само за последните 12 месеца понижението е със 95%.

Свързани компании:

Енергони АД(2EL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
ПИЧ
преди 9 години
Защо така ? С какво се занимава това Енергони ? Прилича ми на кражба, 4 лв, после 5 стотинки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
investment
преди 9 години
И защо точно е избрана Амрита?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още