IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екоинвест Холдинг АД възнамерява да увеличи капитала си 4 пъти

Планът ще е успешен, ако бъдат записани и платени най-малко 67% от новопредложените акции

12:55 | 16.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Екоинвест Холдинг АД възнамерява да увеличи капитала си 4 пъти

Екоинвест Холдинг АД възнамерява да увеличи капитала си 4 пъти. Общото събрание на акционерите е приело предложението на ръководството на козлодуйското дружество за издаване на нови акции, става ясно от протокола, разгласен чрез БФБ-София.

Екоинвест Холдинг АД планира увеличение на капитала от 289 249 лв. до 1 156 996 лв. чрез издаване на 867 747 нови акции с номинална и емисионна стойност 1 лв.

Увеличението ще се счете за успешно, ако бъдат записани и напълно заплатени най-малко 581 390 акции. Това е 67% от новото предложено количество.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Календарът и параметрите по публичното предлагане ще се изготвят съгласно разпоредбите на Закона за публично предлагане на ценни книжа.

Срещу всяка една притежавана акция ще се издаде едно право, което ще даде възможност за записване на 3 нови акции по емисионна стойност. ИП Първа финансова брокерска къща ще обслужва увеличението на капитала.

Екоинвест Холдинг АД ще встъпи и в дълг в полза на дъщерно си дружество Яйца и птици АД-гр. Мизия по кредит от СиБанк АД, отпуснат по Програмата за развитие на селските райони. Балансовата стойност на задължението е 268 хил. лв., което представлява по-малко от една трета от по-ниската стойност на активите на дружеството, които съгласно последния одитиран отчет възлизат на 2,474 млн. лв.

Към 31 март 2016 г. основни акционери в Екоинвест Холдинг АД са изпълнителният директор Олег Прокопиев с 49,94% от капитала и Юлиан Карабиберов с 18,93%.

През първото тримесечие Екоинвест Холдинг отчете ръст на консолидираната си печалба от 1 000 лв. към 31 март 2015 г. до 47 хил. лв. след реализирани общи приходи за 2,316 млн. лв. при разходи за 2,269 млн. лв. Инвестициите на холдинга са съсредоточени в хранително-вкусовата промишленост и машиностроенето.

Свързани компании:

Екоинвест Холдинг АД(6EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още