IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фазерлес удвоява печалбата за първото тримесечие

Компанията усеща влиянието на руското ембарго върху експорта на европейски хранителни продукти

16:25 | 29.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Фазерлес удвоява печалбата за първото тримесечие

Фазерлес отчете 98% годишен ръст в нетната печалба за първото тримесечие до 344 хил. лв., като приходите от продажби се повишават със 7,3% на годишна база до 4,064 млн. лв., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Добрата печалба не бива да заблуждава, защото отчита един твърде кратък период и влиянието на само една голяма продадена партида е твърде силно. Не отчитаме значителни промени в ефективността на дейността или повишаването на производителността на труда, но постигнатите резултати са впечатляващо добри, се казва в междинния доклад за дейността на компанията.

Дейността на дружеството през първото тримесечие започна в условията на спад на продажбите – процес, започнал още в средата на миналата година. Независимо, че нямаме преки търговски отношения с Русия, влиянието на ембаргото върху експорта на европейски хранителни продукти се отрази върху нашите експортни продажби. Като прибавим и негативното влияние на зимата стават ясни причините за спада в прозиводството през тримесечието с 14% на годишна база, се казва още в доклада.

Свързани компании:

Фазерлес АД(FZLS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още