IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФНИБ АДСИЦ с ръст на печалбата от 84% до 1,26 млн. лв.

Удължени са договорите за наем на половината от площите в Офис сграда 1 в Бизнес Парк София

09:10 | 02.11.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Офис сграда 1 - Бизнес парк София <em>СНИМКА: ФНИБ АДСИЦ</em></p>

Офис сграда 1 - Бизнес парк София СНИМКА: ФНИБ АДСИЦ

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (ФНИБ) отчита ръст на нетната печалба с 84% на годишна база до 1,26 млн. лв. за деветмесечието на 2015 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Повишението на положителния финансов резулта от 162% на годишна база до 445 хил. лв. само за третото тримесечие на 2015 г.

Основен принос за ръста имат наемите, които нарастват с почти 50%, или с 929 хил. лв., до 2,99 млн. лв. за деветмесечието на тази година. Повишение със 178 хил. лв. до 259 хил. лв. има при продажбите на стоки.

През 2014 г. ФНИБ придоби общо 7 318 кв. метра офис площи и 68 паркоместа от Сграда 1 в Бизнес Парк София, заедно с 64,45% идеални части от парцела под сградата. Всички офиси са разположени във вход Б на сградата. Заетостта на имотите в сградата, собственост на дружеството, е 96,8%. Общата цена от двете сделки на ФНИБ е 7,2 млн.евро.

През тримесечието са предоговорени наемните договори за над 3 800 кв. метра, или 60% от отдаваемите площи в сградата. В резултат са подписани споразумения за удължаване на наемните договори до 2021 г. за 2 150 кв. метра и до 2019 г. за 1 650 кв. метра.

Един от наемателите в северното крило на сградата освободи един етаж в размер на 772 кв. метра и същата площ бе отдаден под наем на друг наемател от същата сграда. С извършената рокада и подписаните нови споразумения дружеството си осигури стабилност на приходите от наем през следващите години и оптимизира възвръщаемостта от проекта.

През следващото тримесечие ще продължи и програмата на ФНИБ АДСИЦ за подобряване инфраструктурата на имота и на условията за работа в сградата.

Други основни проекти на ФНИБ АДСИЦ са имоти, в които са разположени магазини Мосю Бриколаж, жилищна сграда в к. к. Боровец Секвоя 2, офис сграда Камбаните (в процес на строеж) и други проекти.

Акциите на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ поевтиняват с 10% за последните 12 месеца до 0,49 лв. за акция и 29,6 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава 1 акция от капитала на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 18 rate down comment 0
tony1975
преди 8 години
Браво на БРЕФ, мисля че хубавото предстои!Оправиха си сайта - браво и за това. Надявам се да помислят и за ежемесечни отчети - това ще ги издигне в очите на инвеститорите! Няма лошо това взимащо заплата ДВИ да спретне едно листче в което да казва например - наемите са платени, заема се изплаща, извършихме ремонт там и там, а то научихме че започват строеж на сграда за 20млн едва като излезе отчета - имат нужда от още малко прозрачност!!! Поздрави и успех!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още