IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриален капитал холдинг отчита 1,5 млн. лв. печалба за 2016 г.

Финансовите приходи на компанията са в размер на 2,3 млн. лв.

15:13 | 24.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индустриален капитал холдинг отчита печалба в размер на 1,5 млн. лв. за 2016 г. Финансовият резултат е почти без промяна в сравнение с 2015 г., показва годишният заверен от одитор индивидуален финансов отчет на дружеството, разпространен чрез БФБ – София. 

Компанията отчита финансови приходи в размер на 2,3 млн. лв. Разходите за миналата година възлизат на 773 хил. лв.

Към 31 декември активите на дружеството са за 22,9 млн. лв. спрямо 21,5 млн. лв. година по-рано.

В междинния отчет дружеството посочи, че свиването на световните и местните пазари оказва влияние върху дейността и резултатите на дружествата от инвестиционния портфейл, както и върху приходите на холдинга.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Приходите на дружествата, в които емитентът има дялово участие, се формират от търговската им дейност, а на емитента се формират само от дивиденти.

Резултатите във финансовия отчет са пряко зависими от дейността на дружествата, в които холдингът има дялово участие. Има стабилна тенденция на траен икономически растеж на дружествата – повишаване на оборотите, положителен резултат, увеличаване на капитала или разпределяне на дивидент, посочвват от холдинга.

От началото на годината акциите на холдинга поскъпват с 5,22%, а през последната една година записват ръст в цената от 50,57%. Пазарната капитализация е 71,539 млн. лв 

Свързани компании:

Индустриален Капитал Холдинг АД(HIKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още