IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт печели само 8 хил. лв. през полугодието

Дружеството не е продало недвижими имоти през второто тримесечие, като отчита нетни приходи за 244 хил. лв. на консолидирана основа

17:12 | 02.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт печели само 8 хил. лв. през полугодието

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ (ИКПД) печели само 8 хил. лв. през първото полугодие на 2015 г., но при положение, че през същия период на 2014 г. бе на загуба за 1,904 млн. лв., показва консолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Печалбата от оперативна дейност е за 981 хил. лв. при загуба в размер на 1,191 млн. лв. година по-рано, след като през второто тримесечие дружеството отново не е генерирало приходи от продажби на недвижими имоти. Последната е била през август 2013 г.

През второто тримесечие ИКПД, което консолидира дружеството за управление на едноименния хотелски комплекс Марина Кейп Мениджмънт ЕООД, отчита нетни приходи от дейността в размер на 244 хил. лв.

През отчетния период ИКПД регистрира извънредни приходи за 719 хил. лв. от отписани задължения, които са отписани във връзка с неизпълнение на ангажименти на клиенти/контрагенти на дружеството и в изпълнение на сключените договори с тях за покупко-продажба на недвижими имоти.

От началото на 2015 г. приходите от отписани задължения възлизат на 1,481 млн. лв., като една част от тях са отразени по перото „други приходи“, става ясно от междинния доклад за дейността, придружаващ финансовия отчет.

Друга част от приходите за периода април-юни 2015 г., или 47 хил. лв., са от продажба на стоки и готова продукция, включително и приходите от ресторантите във ваканционния комплекс „Марина Кейп“, супермаркета, конгресния център, боулинг-бара и спа-бара.

През второто тримесечие ИКПД отчита консолидирани приходи от продажби на услуги за 189 хил. лв. и общо 234 хил. лв. от началото на годината. Една част от тези приходи включват такси за поддръжка, заплащани от собствениците на апартаменти във ваканционния комплекс „Марина Кейп“, а друга част – от наеми на апартаменти от туристи и предоставени туристически услуги.

На консолидирана основа през второто тримесечие разходите от основна дейност са за 461 хил. лв., а финансовите – за 468 хил. лв., което прави общо разходи за 929 хил. лв.

Консолидираните активи на ИКПД възлизат на 58,98 млн. лв., 36,143 млн. лв. от които са инвестиционни имоти, а 5,117 млн. лв. – земи.

Към края на юли ИКПД разполага със 76 свободни имота за продажба, 10 са резервирани, т.е. към тях е проявен интерес и е заплатена или ще бъде заплатена резервационна такса, 82 са продадените, а 596 – прехвърлените. Общата площ на 764-те имота е 55 131,69 кв. м, става ясно още от отчетните документи на АДСИЦ-а.

Въпреки несигурността, за която говори ръководството на компанията в междинния доклад за дейността, ИКПД ще успее да продължи своята дейност и да погасява задълженията си, без да разпродава активи и без да предприемат съществени промени в дейността. Ръководството обаче оптимизира разходите и полага усилия за разсрочване на краткосрочните си задължения към банките с цел подобряване финансовото състояние.

Днес няма сделки с акции на ИКПД. От началото на годината те поевтиняват с 53,1% до 0,225 лв. за брой при 1,353 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ(ICPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още