IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН допусна 29 души до изпитите за брокер и инвестиционен консултант

Изпитите ще се проведат на 19 и 20 януари 2017 г.

13:17 | 24.11.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Комисията за финансов надзор (КФН) допусна 29 души до изпитите за брокер и инвестиционен консултант. Това става ясно от решенията, взети от Комисията, на проведеното на 23 ноември заседание.

До изпита за придобиване на право за извършване на дейност като брокер са допуснати 9 лица. Други 20 души ще се явят на изпита за получаване на лиценз от КФН за работа като инвестиционен консултант. Изпитите ще се проведат съответно на 19 и 20 януари 2017 г. 

Документите за допускане до изпит можеха да се подават от 21 октомври до 11 ноември 2016 г. Изпитите за придобиване на право за извършване на дейност като брокер, съответно като инвестиционен консултант, се провеждат от изпитни комисии в състав, определен с решение на КФН.

Изпитът се състои в отговарянето на тестови въпроси и решаването на задачи, съобразени с конспектите. Всички тестови въпроси и задачи ще са от „закрит” тип.

Освен самостоятелни въпроси и задачи на кандидатите ще се предоставят и кратки казуси (максимум до 1 страница), които ще включват няколко въпроси и/ или задачи, свързани помежду си.

Изпитите ще се проведат на две сесии в рамките на обявения за изпита ден, като продължителността им е както следва: за брокер – по два часа и петнадесет минути, и съответно за инвестиционен консултант – по три часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 12 rate down comment 0
Птица
преди 7 години
Дааа и после ще търгуват ЕМИСИИТЕ НА ЗЪРНЕНИ ХРАНИ ПРИМЕРНО, ДЕТО ОТ СПОТО СИ СЕ ТЪРГУВАТ ПОД НОМИНАЛ ЛИ??????МОЖЕ ЛИ ТОЛКОВА МИЛИАРДИ АКТИВИ ДА СЕ ВОДЯТ НА АНОНИМНА ОФШОРКА И ТОВА ДА Е КОЛКО ПРОЦЕНТА ОТ СОФИКС!!??? ТАКИВА КАЗУСИ ЩЕ ИМАТ ЛИ??? И ЕМИСИИ КАТО ЕНЕРГОНИ, ЕНЕМОНА, ТРЕЙС(ЦЕНИТЕ ПРИ ИПОТО) СЕ ДОПУСКАТ САМО НА ПАРАЗИТНИТЕ БОРСИ В ОФШОРНИТЕ ЗОНИ, КЪДЕ БАНКИТЕ НИКНАТ КАТО ГЪБИ!!! ????? :) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още