IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН позволи коригирано търгово предложение за Складова Техника на по-висока цена

Става дума за закупуване на близо 94 хил. акции от капитала на дружеството на цена от 26,90 лв. за брой, а не на по-рано предложената от 24,19 лв.

14:21 | 21.09.16 г.
КФН позволи коригирано търгово предложение за Складова Техника на по-висока цена

Комисията за финансов надзор (КФН) позволи да бъде коригирано търговото предложение от „Фаворит Холд” АД за откупуване на акциите на останалите акционери на "Складова Техника" АД на по-висока цена.

Става дума за закупуване на 93 963 броя акции от капитала на „Складова техника” АД на цена от 26,90 лв. за брой, а не на по-рано предложената от 24,19 лв.

Акциите представляват 33,32% от капитала на горнооряховското дружество, уточняват от КФН. Пазарната цена на книжата на „Складова техника“ е 15,5 лв. за акция при последна сделка с нейни акции на 1 юли.

В началото на август КФН издаде временна забрана за търговото предложение на Фаворит Холд АД, като за причина за временното спиране бяха посочени установени непълноти и несъответствия във внесеното на 14 юли 2016 г. търгово предложение, касаещи свързаността между търговите предложители, изчисления, методите на оценка и други. 

Според отчета към 30 юни 2016 г. основни акционери в "Складова Техника" са "Фаворит Холд" АД с 66,05%, "АутоБохемия" АД с 28,87% и председателят на Съвета на директорите Иван Ангелов Тодоров с 3,01%.

Финансовото положение на „Складова Техника“ през първите шест месеца от годината се характеризира с понижение на някои икономически показатели.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Произведената продукция на дружеството е на стойност 3,66 млн. лв., което представлява покачване с 5,2% на годишна база в сравнение с 3,64 млн. лв. през 2015 г., показва междинният доклад на дружеството през първото полугодие. Завишението се дължи предимно на производството на печки, трансманипулатори и кранове.

Приходите от основна дейност са в размер на 2,7 млн. лв., което е с 19,5% по-малко спрямо същия период на миналата година. Реализираната загуба от обичайна дейност – 218 хил. лв., е с 12,4% по-голяма на годишна база.

Компанията произвежда и продава електрически печки с марка „Раховец“, електротелфери, готварски печки, камини и резервни части.

От началото на 2016 г. акциите на "Складова Техника" поскъпват с 3,67% до 15,5 лв. за брой. За период от малко над 12 месеца има само две сделки с книжа на компанията. Пазарната капитализация е в размер на 4,385 млн. лв.

Свързани компании:

Складова техника АД(SLA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:40 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още