IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консолидираната загуба на Синергон се увеличава до 5,5 млн. лв.

Отписване в размер на 2,47 млн. лв. и по-лошите постижения на някои дъщерни дружества влошават резултатите на компанията

09:16 | 09.03.17 г.
<p>
	Басейн в к.к.. Белчин бани е един от основните активи <em>Снимка: synergon.bg</em></p>

Басейн в к.к.. Белчин бани е един от основните активи Снимка: synergon.bg

Консолидираната загуба на Синергон холдинг АД за 2016 г. се увеличава със 180% на годишна база до 5,5 млн. лв., показва консолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Увеличението на отрицателния финансов резултат е заради отписване в размер на 2,47 млн. лв., свързано с терен на дружеството в кв. "Младост" в София, съгласно съдебно решение по загубено дело, както и заради по-лошите постижения на дъщерните дружества в секторите газ пропан-бутан, течни горива, отоплителни и строителни материали.

Консолидираните продажби на компанията се увеличават с 5,75% на годишна база до 264 млн.лв. за 2016 г.

В междинния доклад за дейността е записано, че силен ръст отчита търговията с електроенергия, част от дъщерното Синергон Енерджи ЕООД. Това, както и по-силният сезон за морския туризъм, водят до увеличение на приходите от продажби на стоки с 11,7 млн.лв. и на услуги с 5,9 млн. лв.

През 2016 г. намаляват приходите от продажба на газ пропан-бутан и течни горива. Въпреки частичното оживление в строителството през годината, продажбите на строителни и лаково бояджийски материали не са на необходимото ниво.

Основните дъщерни дружества са Топливо АД, Лакпром АД, Синергон хотели АД и други.

Акциите на Синергон холдинг АД поскъпват със 7,73% на годишна база до 1,226 лв. за акция и 22,5 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.
 

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още