IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корадо-България АД увеличи успешно капитала си с над 7 млн. лв.

Записани бяха 89% от предложените акции, при минимален праг за успех на емисията от 50%

17:13 | 08.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Корадо-България АД увеличи успешно капитала си с над 7 млн. лв.

Корадо-България АД увеличи успешно капитала си със 7 086 161,50 лв., съобщават от дружеството.

Производителят на отоплителна техника предложи на пазара 2 884 786 бр. обикновени акции с номинал 1 лв. и емисионна стойност от 2,75 лв. за брой, като обяви, че емисията ще бъде успешна при записване поне на половината акции.

В крайна сметка инвеститорите закупиха 2 576 786 броя акции, или 89,32% от предложеното количество. Компанията обяви решението си за увеличение на капитала още в средата на миналата година.

След преминаване през законовите административни процедури търговията с акции започна на 6 ноември 2014 г., а 18 декември 2014 г. бе определена за крайна дата за записване на акции от увеличението на капитала. ИП Райфайзенбанк България ЕАД обслужваше компанията по време на предлагането.

Набраните финансови средства са част от средносрочна инвестиционна програма на Корадо-България АД на стойност 25 млн. лв., която ще бъде дофинансирана от страна на КОРАДО Груп. Сред целите на програмата са увеличаване на производствения капацитет и разширяване на продуктовата гама на завода в гр. Стражица. Обновяването на производството цели да постави завода сред десетте най-добри производители на радиатори в Европа, уточняват от дружеството.

КОРАДО Груп и неговите акционери смятат увеличението на капитала на Корадо-България АД за голям успех, особено в изпълнената с предизвикателства политическа и икономическа обстановка в Европа, пише в прессъобщението за увеличението на капитала.

Свързани компании:

Корадо-България АД - права 2014 г.(4KXX)

Корадо-България АД(KBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още