IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корадо - България отчита най-добрия резултат в цялата си история

Годишният ръст на печалбата преди данъчно облагане за миналата година е 51%, а на приходите - 18,6%

16:01 | 30.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Корадо - България АД</em></p>

Снимка: Корадо - България АД

Българският производител на радиатори „Корадо-България” продължава своето устойчиво възходящо икономическо развитие за трета поредна година, съобава компанията, която се позовава на предварителните данни от финансовия отчет за 2016 г.

Печалбата преди данъчно облагане отчита ръст от 51% през 2016 г. спрямо 2015 г. до 3,2 млн. лв. В сравнение с 2014 г. увеличението е повече от два пъти.

Подобна е тенденцията и при приходите. През 2016 г. те нарастват с 18,6% до 32,7 млн. лв. в сравнение с  2015 г. и с 55% в сравнение с 2014 г.

Компанията обяснява резултатите с успешния старт на линията за производство на радиатори за баня, както и навлизането на два нови пазара – Франция и Унгария, с основния проудкт на дружеството – стоманените панелни радиатори.

„Пазарната експанзия на “Корадо-България” води до растящ дял на директните продажби. Към момента продуктите на дружеството се реализират директно на пазарите в Украйна, Румъния, Унгария, Франция, Босна и Херцеговина, Чехия, България. Продукцията на намиращата се в гр. Стражица фабрика е разпознаваема и предпочитана заради много доброто съотношение цена – качество и богатата гама от модели”, допълват от дружеството.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Бурното развитие на компанията се случва на фона на нарастващите цени на стоманата. “Независимо от тази неблагоприятна тенденция,  “Корадо-България” и групата "Корадо" като цяло нямат притеснения за представянето си през настоящата 2017 г.", подчертава дружеството.

В документа се отбелязва още, че мнозинството акционери посрещат със задоволство представянето на акциите на компанията и тяхната ликвидност. Дружеството поддържа стабилна дивидентна политика, откакто през януари 2015 г. увеличи капитала си със 7,1 млн. лв. чрез Българската фондова борса. 

От началото на годината акциите на Корадо поевтиняват с 0,57%, а през последната една година цената на акциите се повишава с 45,79%. Пазарната капитализация на компанията е 46,09 млн. лв.

Свързани компании:

Корадо-България АД(KBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още