IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Корадо" отчита троен ръст на печалбата за първото тримесечие

Продажбите на компанията в парично изражение също се увеличават, но при лек спад на продадените изделия

14:37 | 03.05.16 г.
"Корадо" отчита троен ръст на печалбата за първото тримесечие

Троен ръст на печалбата за първото тримесечие отчита производителят на радиатори „Корадо-България“ АД, съобщават от компанията.

За периода януари – март дружеството регистрира печалба в размер на 669 хил. лева спрямо 231 хил. лева за същия период година по-рано.

Продажбите и производствените обеми са почти на същите равнища като тези през първото тримесечие на 2015 г., отчита компанията.

Продажбите в парично изражение нарастват от 5,404 млн. лева на 5,64 млн. лева, но при лек спад на продадените изделия.

„Корадо“ припомня, че осъществява специална програма за инвестиционна политика на стойност 25 млн. лева. От тях до момента са инвестирани 11 млн. лева.

В предприятието в Стражица вече работят двете нови производствени линии – за панелни радиатори и за тръбни радиатори за баня. Втората беше изградена за по-малко от половин година, като са вложени 4 млн. лева.

С въвеждането в експлоатация на втората производствена линия, която беше пусната през април, завърши вторият етап от инвестиционната програма на дружеството, поясняват от „Корадо“. Капацитетът на линията е около 250 хил. броя годишно при непрекъснат производствен процес.

Компанията припомня, че за цялата минала година отчете 46% увеличение на печалбата и 35% ръст на продажбите.

На 18 май ще се състои общо събрание на дружеството, на което ще бъде предложено 80% от печалбата – 1,580 млн. лева, да бъде разпределена като дивидент между акционерите. Това прави по 0,18 лева на акция спрямо 0,12 лева през предходната година.

Свързани компании:

Корадо-България АД(KBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още