IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лавена ще увеличава капитала

Капиталът на дружеството да бъде увеличен от 266 652 на 319 982 лева

10:21 | 02.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Съветът на директорите на „Лавена“ АД е взел решение  капиталът на дружеството да бъде увеличен от 266 652 на 319 982 лева, чрез издаване на 53 330 броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас, съобщи компанията чрез БФБ – София.

Увеличението на капитала ще бъде осъществено на „Българска фондова борса – София“ АД чрез издаване на права и записване на нови акции.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Минималната емисионна стойност на новите акции, както и останалите конкретни условия по издаването на емисия акции от увеличението на капитал, ще бъдат определени с допълнително решение на Съвета на директорите, информира компанията.

Инвестиционният посредник „БенчМарк Финанс“ АД е избран да изготви проспект за емисията нови акции и да предостави необходимите посреднически услуги във връзка с процедурата по увеличението на капитала.

През първото тримесечие  производителят на козметични продукти отчита четири пъти по-висока печалба преди данъци до 429 хил. лв. в сравнение с година по-рано. Приходите от продажби нарастват с близо 39% на годишна база до 4,3 млн. лв. Шуменското дружество притежава активи за 22,7 млн. лв.

От началото на годината акциите на Лавена поскъпват с 15%, а през последната една година ръстът в цената е със 112,96% при пазарна капитализация от 30,665 млн. лв. 

Свързани компании:

Лавена АД(LAV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още