IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лого-Къмпани ЕООД ще изкупи автоматично останалите 0,28% от Дир.БГ АД

В резултат на търгово предложение беше достигнат дял от 99,72%

12:59 | 08.12.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Лого-Къмпани ЕООД ще изкупи автоматично останалите 0,28% от Дир.БГ АД

Лого-Къмпани ЕООД ще изкупи автоматично останалите 0,28% от гласовете в общото събрание на акционерите на Дир.бг АД на основание чл. 157а от Закона за публично предлагане на ценни книжа, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Лице, което в резултат на търгово предлагане, отправено до всички акционери с право на глас, придобие най-малко 95% от гласовете в общото събрание на публично дружество, има право в тримесечен срок от крайния срок на търговото предложение да изкупи акциите с право на глас на останалите акционери. Именно това ще направи Лого-Къмпани ЕООД.

Предложението за изкупуване е публикувано на 5 декември 2014 г. и прехвърлянето на акциите (както и плащането на цената) ще се извърши в срок от 7 работни дни от това публикуване.

Цената ще бъде 1,44 лв. на акция, а обект на изкупуването са 13 143 акции. Целта на обратното изкупуване е свалянето на Дир.бг АД от търговия на БФБ-София, след като Лого-Къмпани ЕООД придобие 100% от капитала.

Акциите на акционерите притежаващи тези 13 143 акции ще бъдат изкупени и вместо тях ще имат пари, които ще се съхраняват в отделна специална банкова сметка, която е открита в полза на акционерите, чиито акции са обект на изкупуване в резултат на осъщественото принудително изкупуване. Сметката е в Обединена българска банка АД, с IBAN BG83UBBS80021025978240.

Банката изплаща на акционерите - в брой или по указана от тях банкова сметка - сумите, посочени в Списъка, издаден от „Централен депозитар“ АД с имената на акционерите и броя на акциите, които са им били изкупени. Лицата, чиито акции са били изкупени, ще получат цялата им дължима сума, като за получаването й няма да заплащат никакви такси, комисионни и/или други възнаграждения.

Правото на акционерите да получат цената на акциите може да бъде упражнено в рамките на общия 5-годишен давностен срок. Той започва да тече от датата, на която е изтекъл срокът от 7 работни дни от дата на публикуване на предложението, след което това право се погасява по давност и непотърсените суми остават в предложителя.

Специалната банкова сметка не може да бъде закрита преди изтичане на посочения давностен срок.

Свързани компании:

Дир.БГ АД(6DI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още