IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от продукция на Софарма се свиват с 3% към края на септември

„Свидетели сме на възходящ тренд през септември, но е трудно да се прогнозира дали той ще бъде устойчив“, коментира резултатите Огнян Донев

16:29 | 05.10.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Приходите от продукция на Софарма се свиват с 3% към края на септември

Софарма АД отчита спад от 3% на приходите от продажби на продукция през първите девет месеца от годината спрямо същия период на миналата година.

В съобщение, разпространено чрез БФБ – София, компанията уточнява, че за периода продажбите за вътрешен пазар бележат ръст от 1%, но в същото време спадат с 5% извън границата ни.

„Свидетели сме на възходящ тренд през септември, но е трудно да се прогнозира дали той ще бъде устойчив“, коментира резултатите Огнян Донев, изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на “Софарма” АД.

„Независимо от това успяхме донякъде да компенсираме по-слабото представяне на руския пазар през първото полугодие“, коментира още Донев.

Компанията не публикува данни само за септември.

Справка на Investor.bg показва, че приходите от продажби през първите девет месеца на 2015 г. са в размер на 647,601 млн. лв. Това означава, че при понижение от 3% за същия период на тази година те намаляват до 628,172 млн. лв. 

                                   Финансови показатели за периода януари - септември 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 20:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още