IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първите две аптеки на Софарма Трейдинг отвориха врати

Едната от тях е в София, а другата в Пловдив

08:55 | 18.06.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новата аптека SOpharmacy в гр. Пловдив <em>Снимка: Софарма Трейдинг</em></p>

Новата аптека SOpharmacy в гр. Пловдив Снимка: Софарма Трейдинг

Вече работят първите две аптеки на Софарма Трейдинг АД, част от дъщерното Софармаси 2 ЕООД, показват информации в уеб страницата на компанията.

Едната се намира в София, в кв. Лозенец, ул. "Димитър Хаджикоцев" 6, а другата – в Пловдив, на ул. "Райко Даскалов" 69.

На 1 юни тази година Софарма Трейдинг представи концепцията си аптеки под марката SOpharmacy. Тя е разработена с помощта на международни експерти и предлага лекарства, козметика, хранителни добавки и хомеопатия.

На 3 юни тази година Софарма Трейдинг АД обяви регистрацията на Sopharma Trading d.o.o. Belgrade. Предмет на дейност на дъщерното дружество е консултантски услуги, свързани с бизнес операции. Sopharma Trading Belgrade може да осъществява и вcякa дpугa дeйнocт, която не е забранена от закона. Уставният капитал на сръбския клон на Софарма Трейдинг възлиза на 11 000 000 динара (около 180 хил. лв.). Управител на новата компания е Милош Ристич – професионалист с дългогодишен опит в търговията, натрупан в редица международни компании, съобщиха от компанията.

На 12 юни бе обявено, че Софарма АД прехвърля екипа, отговарящ за произведените продукти за свободния пазар в Софарма Трейдинг АД. Целта е постигане на синергия в групата Софарма, оптимизиране на управлението на продуктите на вътрешния пазар и по-висока ефективност на вложените средства.

За петък, 19 юни 2015 г., е свикано общо събрание на акционерите на Софарма Трейдинг АД, на което ще се гласува за брутен дивидент от 0,27 лв. на акция, или 83% от цялата печалба. За дивидент са предложени общо 8,88 млн. лв. Това е със 17% повече от разпределените 0,23 лв. през 2014 г. Дивидент е разпределян и в предходните години.

Софарма Трейдинг АД приключи четвъртия месец на 2015 г. с печалба преди данъци от 1,44 млн. лв. при ръст от 5% на годишна база.  Акумулираната печалба преди данъци на компанията за периода януари-април нараства с 6% до 5,02 млн. лв.

Продажбите на стоки за януари-април 2015 г. са 200 млн. лв., като нарастват с 4% на годишна база. Само за април продажбите на стоки са за 47 млн. лв. Основен акционер е Софарма АД.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава 1 акция в капитала на дружеството.

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още