IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сирма Груп Холдинг с над 17% ръст на консолидираните приходи и печалба

През първото тримесечие на 2016 г. разходите на софтуерния разработчик се повишават с 16 на сто

08:56 | 17.05.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Цветан Алексиев. <em>Снимка: Сирма Груп Холдинг АД</em></p>

Цветан Алексиев. Снимка: Сирма Груп Холдинг АД

Сирма Груп Холдинг АД бележи по 17,3% ръст на консолидираните приходи и печалба през първото тримесечие на 2016 г.  Това сочат предварителните данни на софтуерната компания, публикувани чрез БФБ-София, които не съдържат конкретни стойности за показателите.

Същевременно за същия период разходите на дружеството са нараснали с 16%.

За финансовите резултати допринасят най-вече дъщерните дружества Сирма Солюшънс АД, Sirma USA и Онтотекст АД, поясняват от холдинга. Именно данните на консолидирана основа са по-меродавни за дейността на Сирма Груп Холдинг.

„Още със стартирането на стратегията си за растеж отчетохме и първите видими резултати. Годината започна много обещаващо с нови проекти в САЩ, както и интеграционни проекти за Сирма Солюшънс. Онтотекст също успя да затвори отлична сделка с BBC, където бяха продадени голямо количество софтуерни лицензи. За нас това е поредното доказателство, че семантичните технологии са полезни и отлично приети от издателската индустрия. Този вертикал е ключов и е залeгнал в маркетинговата стратегия на Онтотекст“, коментира изпълнителният директор Цветан Алексиев.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
От Сирма Груп Холдинг поясняват, че обявеното в понеделник намерение за обратно изкупуване на до 300 хил. собствени акции е необходимо за обезпечаване на евентуални промени във възнагражденията на Съвета на директорите.

„Обратното изкупуване е част от нашето предложение за схемата за възнаграждение на мениджмънта на компанията, което отчасти да бъде и в акции. Това е стандартна практика на запад и цели да обвърже много пряко възнаграждението на Съвета на директорите с постигнатите цели на компанията, което в крайна сметка се отразява и в нейната пазарна капитализация“, допълва Алексиев.

„Приемането на процедура за обратно изкупуване на акции от Сирма Груп Холдинг е необходимо за обезпечаване на евентуални такива плащания през следващата година“, посочват от компанията и подчертават, че окончателните консолидирани резултати ще бъдат публикувани до 30 май 2016 г.

От началото на годината акциите на софтуерната компания поевтиняват с 4,6% до 1,145 лв. за ценна книга. Пазарната капитализация на Сирма Груп Холдинг АД възлиза на 67,968 млн. лв.

Свързани компании:

Сирма Груп Холдинг АД(SGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
misanthrope
преди 7 години
е то на 18 000 лева печалба за миналата година 17% на тримесечие.. знам ли, да не са икономисали от тоалетна хартия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още