IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стара планина холд предложи по 1,41 лв. за акция на Фазан АД

Холдингът притежава 91,75% от капитала на чорапената фабрика

20:57 | 11.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Стара планина холд представи в Комисията за финансов надзор (КФН) коригирано търгово предложение за изкупуване акциите на останалите акционери на Фазан АД, съобщи компанията чрез БФБ – София.

Холдингът притежава пряко 1 132 818 броя безналични, поименни акции с номинал един лев всяка, представляващи 91,75% от капитала на Фазан АД.

Комисията за финансов надзор не е взела отношение по предложението.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Търговият предложител предлага да закупи акциите на останалите акционери на цена за една акция в размер на 1,41 лв. Предвижда се основната дейност на Фазан АД да се запази.

Стара планина холд възнамерява да поиска отписване на дружество от регистъра на КФН и е възможно то да бъде отписано от регистъра на публичните дружества, след като общото събрание на акционерите вземе съответно решение.

Фазан АД е първата чорапена фабрика в България, създадена през 1927 г. в гр. Русе. Възниква като смесено българо-израелско дружество за производство на чорапи. Понастоящем компанията е най-големия производител на чорапи в България.

Акциите на Фазан не са търгувани от 7 февруари при цена от 1,39 лв. 

Свързани компании:

Фазан АД(4F5)

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още