IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топливо АД излиза на печалба от 98 хил. лв. през третото тримесечие

Общо за деветмесечието обаче загубата се увеличава с 830 хил. лв. годишно до 2,78 млн. лв.

15:23 | 31.10.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Топливо АД излиза на печалба от 98 хил. лв. през третото тримесечие

Топливо АД отчита печалба от 98 хил. лв. за третото тримесечие на 2014 г., спрямо загуба от 349 хил. лв. за същия период на 2013 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Общо за деветмесечието обаче има влошаване с 830 хил. лв. до загуба от 2,78 млн. лв., като причината са по-лошите резултати за първото полугодие.

Продажбите на Топливо АД намаляват с 15% на годишна база до 67,2 млн. лв. за третото тримесечие на 2014 г. и със 7% на годишна база до 181,7 млн. лв. за деветмесечието на тази година.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
На въпрос „Очаквате ли Топливо да спре да работи на загуба?“, изпълнителният директор на Топливо АД Щилиян Стоянов отговори в интервю за Investor.bg, че „Традиционно второто  полугодие на годината за Топливо е с по-добри показатели. Това се обуславя от по-високата активност на строителните фирми и гражданите през лятото и есента. Очакваме до края на годината да преодолеем изоставането, натрупано през първото полугодие.“

Дружеството планира да стартира обратно изкупуване на собствени акции през 2015 г.

Акциите на Топливо АД поскъпват със 72% за последните 12 месеца до 5,90 лв. за брой и 32 млн. лв. пазарна капитализация. Основен акционер е Синергон холдинг АД.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът на статията притежава 1 акция в дружеството.
 

Свързани компании:

Топливо АД(TOPL)

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:44 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още