IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс ПЗП Ниш АД има амбиция да стане водеща пътностроителна фирма в Сърбия

Трейс Груп планира индивидуална печалба от 9 млн. лв. за 2014 г., е станало ясно на годишната среща на холдинга с инвеститорите

08:54 | 21.10.14 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Трейс ПЗП Ниш АД има амбиция да стане водеща пътностроителна фирма в Сърбия

Трейс ПЗП Ниш АД има амбицията да се превърне във водеща пътностроителна фирма в Сърбия, е заявено на срещата с инвеститорите, организирана от Трейс Груп Холд АД на 17 октомври 2014 г. Информацията е публикувана чрез БФБ-София.

В момента Трейс ПЗП Ниш АД поддържа около 1 300 км. пътна мрежа и оперира на територията на 15 общини в Сърбия. Очаква се дружеството да постигне приходи в размер на 2,3 млн. евро за 2014 г. и над 10 млн. евро за 2015 г.

Активите на Трейс ПЗП Ниш АД включват кариера, трошачно-сортировъчна инсталация с производителност 400 тона на час, три асфалтови бази, над 100 броя пътно-строителни машини и транспортна техника, технически и производствени бази и офиси. Собствената кариера се намира в района на Долац и е една от най-големите кариери на Балканите.

Дружеството бе закупено на 20 август 2014 г., като Трейс инвестира в него 5 млн. евро.

На въпрос на инвеститор, как ще се отрази Трейс ПЗП Ниш АД на финансовия резултат от Трейс са отговорили, че очакват ефект през 2015 г., а за 2014 г. прогнозират индивидуална печалба от 9 млн.  лв.

Трейс изпълнява инвестиционна политика, в която се предвижда обновяване на машинния парк, а влизането на компанията в SOFIX винаги е било цел, е станало ясно на срещата.

Пътностроителната компания продължава с усилията си за навлизане на пазара в Катар и в страните от Персийския залив.

В момента холдингът работи по 20 големи обекта. Продължава изпълнението на преходните обекти, между които са Разширение на софийското метро ж.к. Дружба - Летище София, обход на гр. Монтана, Западна дъга на Софийски околовръстен път, Лот от Магистрала Е 75 в Сърбия, Интегриран воден проект за Стара Загора, Рехабилитация на железопътна инфраструктура по участъци на жп. линия Пловдив – Бургас. Сред обектите, за които бяха подписани договори през 2014 г., са Изграждане на Научно-технологичен парк София, Изграждане на интермодален терминал в Пловдив, Рамкови споразумения с Булгартансгаз ЕАД за проектиране, изграждане и ремонт на газопреносната мрежа, Изграждане на регионален център за управление на отпадъците в Стара Загора и други.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
През 2014 г. са подписани три нови договора в Сърбия и в момента се изграждат четири обекта в западната съседка, включително участък от магистрала Е 75 и три участъка от магистрала Е 80, общата стойност на договорите в Сърбия е 96 млн. евро.

Работи се и по два проекта в Чехия, а именно Строителство на пречиствателна станция на летище Прага Рузине и Строителство на групов водопровод Бенешов-Седличани на обща стойност 20,8 млн. евро.

Акциите на Трейс груп холд АД поскъпват с 82% за последните 12 месеца до 6,445 лв. за акция и 156 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,126316 лв. на ценна книга.

Консолидираният отчет за първото полугодие на 2014 г. отчете 4,66 млн. лв. печалба, спрямо едва 77 хил. лв. за същия период на миналата година. Консолидираните продажби се увеличиха с 67% на годишна база до 153 млн. лв. за януари-юни 2014 г.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
hristok
преди 9 години
Браво, а това е само началото!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още