IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличението на капитала на "Приморско клуб" започва следващата седмица

Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и напълно заплатени най-малко 1 млн. броя акции

10:35 | 11.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

"Приморско клуб" вписа в Търговския регистър съобщение за публично предлагане на акции от увеличението на капитала от 2 млн. лв. на 6 млн. лв., съобщи дружеството чрез БФБ – София.

Дружеството уведомява инвеститорите си относно началото на публично предлагане на 4 млн. броя обикновени поименни безналични акции от същия клас като досега издадените. Всяка една нова акция е с номинална и емисионна стойност 1 лев. Акциите ще бъдат издадени в резултат на увеличението на капитала, за което Съветът на директорите на Албена АД реши в средата на февруари.

Капиталът на „Приморско клуб“ ще бъде увеличен само ако бъдат записани и напълно заплатени най-малко 1 млн. броя акции. 

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 14 дни след датата на решението на общото събрание за увеличението на капитала. Срещу всяка притежавана акция се издава едно право. Всяко право дава възможност за записване на две нови акции. Всяко лице може да запише такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите или притежавани от него права, умножен по две.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Началната дата за продажба на правата и записване на акциите е първият работен ден, следващ изтичането на 7 дни от публикуването на съобщението в Търговския регистър на 9 май. 

Акционери или притежатели на права, които не желаят да участват в увеличението на капитала, имат право да продадат правата си до края на борсовата сесия в последния ден на търговията с права.

"Приморско клуб" е с предмет на дейност хотелиерство, ресторантьорство и туроператорска дейност. Размерът на капитала е 2 млн. лв.

Финансовият резултат на дружеството за 2016 г. е печалба в размер на 47 хил. лв.  при загуба от 14 хил. лв. година по-рано. Приходите нарастват с 22% до 5,2 млн. лв.

Общо активите към края на декември са в размер на 45,3 млн. лв. при 45,9 млн. лв. през 2015 г. 

Свързани компании:

Приморско клуб ЕАД-Приморско(PRMC)

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още