IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заявено е плащане срещу 98,3% от правата в увеличението на Спиди

Днес е последният ден, в който собствениците им могат да ги заявят за използване

09:27 | 08.10.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Заявено е плащане срещу 98,3% от правата в увеличението на Спиди

Плащане е заявено срещу 4 372 062 права, или 98,3% всички издадени в увеличението на капитала на Спиди АД, показват данни на Централен депозитар.

С това увеличението на капитала ще бъде успешно, ако заявените нови акции бъдат платени до крайният срок 30 октомври 2014 г. Минимумът за успех на увеличението е записването на 80% от предложените 889 320 нови акции. Всяка нова акция е с емисионна цена 23 лв., като за записването й са нужни 5 права.

До края на днешния работен ден собствениците на неизползваните до момента 1,67% от правата, могат да ги заявяват за записване и по този начин да ги спрат от продажба на аукциона, който ще се проведе на 15 октомври 2014 г. Окончателният брой права, които ще отидат на аукцион ще стане ясен в следващите дни, като още утре ще има почти окончателна бройка, а след това са възможни само технически корекции на грешки.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Отсега е видно, че увеличението няма да е успешно на максималните 100%, тъй като са заявени 4 372 062 права, което не е кратно на 5 права, колкото са нужни за една нова акция. Съответно някой акционер ще загуби права, защото няма да може да ги използва. Например ако имате 62 права, е по удачно да заявите само 60, а другите да останат свободни за да отидат на аукцион и да се пакетират с други права, за да се образува число кратно на 5. Ако заявите и 62-те права, за 2 права няма да може да запишете акции, както и да вземете пари за тях от аукциона на 15 октомври 2015 г.

Общо Спиди АД може да привлече до 20,4 млн. лв., които ще използва за придобиването на куриери в Румъния и България, като за целта ще ползва и банков кредит. Съответно френската Geopost S.A. продава тези куриери, а планира да придобие до 25% от Спиди АД, 11% от които вече са придобити.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава акции и права в Спиди АД.
 

Свързани компании:

Спиди АД(SPDY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още