IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златни пясъци АД започна годината със загуба за над 2 млн. лв.

Приходите от дейността за първите три месеца от годината са три пъти по-малко в сравнение със същия период на 2015 г.

10:16 | 17.06.16 г. 3
Златни пясъци АД започна годината със загуба за над 2 млн. лв.

Златни пясъци АД приключи първото тримесечие на 2016 г. със загуба в размер на 2,042 млн. лв., показва консолидираният отчет за междинния период, публикуван на сайта на БФБ-София.

За сравнение, в края на март 2015 г. имаше загуба за 2,133 млн. лв.

Към 31 март 2016 г. приходите от дейността на дружеството са в размер на 3,44 млн. лв., което е почти три пъти по-малко в сравнение с отчетените 8,7 млн. лв. през същия период на 2015 г. Разходите по икономически елементи сега са в размер на 3,17 млн. лв.

Активите на дружеството в края на първите три месеца от новата годината са за 103,87 млн. лв. при 104,6 млн. лв. в края на 2015 г.

Дейността на дружеството в началото на годината е подчинена на подготовката на предстоящия туристически сезон. Основните рискове и несигурности пред емитента и дружествата от икономическата група на Златни пясъци са свързани с предстоящия летен сезон и по-специално - с търсенето на туристически услуги по българското черноморие.

През миналата година дружеството изгуби 214 хил. лв. Все пак отрицателният финансов резултат намаля спрямо загубата в размер на 729 хил. лв. за 2014 г. Консолидираните приходи от дейността се понижиха с 16,9% до 43,391 млн. лв. Същевременно приходите от туристически услуги се повишиха с 8,6% до 7 млн. лв.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Дейността до голяма степен е сезонна и при добър летен сезон може да се очаква подобрение на резултатите през второто и третото тримесечие на 2016 г. Приходите от дейността и съответстващите им разходи се признават предимно през периода май-октомври, пише и в счетоводната политика, придружаваща консолидирания отчет за тримесечието.

Основните направление в дейността на групата са туристическа дейност, управление и поддръжка на инфраструктурата на курортния комплекс, снабдяване с електрическа енергия и питейна вода.

Златни пясъци АД консолидира ЕРП Златни пясъци АД, Паркстрой Златни пясъци ООД, Голден Трейдинг ООД, ВиК Златни пясъци ООД и ЕСП Златни пясъци ООД.

Последно акции на дружеството се търгуваха на 3 юни, когато беше сключена една сделка и реализиран оборот 78 лв. След 54 сделки за година книжата на дружеството отбелязват ценови ръст от 38,4% до 1,56 лв. за брой.

Свързани компании:

Златни пясъци АД(ZLP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 5
DutyFree
преди 7 години
ами добре, то си работи от както го има на загуба, защо така??? НЕ Е ЛИ СТРАННО И СА РЕМЕДЕТА.. САМО М.АЛОУМНИЦИ И МИСЛЕЩИ СЕ ЗА ХИТРИ И СИ ИЗТОЧВАТ .. КАТО ПРИ АЛБЕНА .. МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ .. ВЪОБЩЕ .... ХОБОТИ САМО..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 3
salaga
преди 7 години
То си е частно, кой да го източва ?Данъците са друг въпрос.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 5
DutyFree
преди 7 години
А бе то това дружество има ли отчетена печалба до сега????Все със загуба завършва това предприятие, дали не се източва целенасочено през годините !!!! ????? КФН, БНБ КЪДЕ СПИТЕ ПАК????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още