IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TUI отново ще води туристи от Франция след деветгодишно прекъсване

Компанията пуска директни полети от френски летища до Бургас в средата на май

12:54 | 10.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Големият туроператор TUI group започва да води туристи от Франция до българското Черноморие след деветгодишно прекъсване. Това стана ясно по време на срещата на министъра на туризма Стела Балтова с Астрид Айлерт, ръководител продукти в TUI Франция, в рамките на международното изложение ITB в Берлин, съобщават от Министерството на туризма.

Компанията пуска директни полети в средата на май от френски летища до Бургас. За този сезон основно ще се предлага курортът „Слънчев бряг”, каза Астрид Айлерт.

Министър Балтова приветства усилието на TUI за връщането на френските туристи по българското Черноморие. Тя обяви, че министерството работи вече за маркетинга на България за 2018 г. и се надява до края на април да бъде приета концепцията. 

Като цяло TUI group отчита ръстове на всички пазари за страната в записванията към момента, заяви Детлеф Хьоне, мениджър за България в компанията. Увеличенията на туристите от Германия, Австрия и Швейцария бележат 35%. Ръстът от Полша е 30%, от Холандия - 40%, Русия - 20%, скандинавските страни и Белгия – с по 15%.

През миналата година концернът е изпратил у нас над 230 хил. туристи от всички пазари.

TUI group работи с 1 600 агенции в цяла Европа и обслужва над 20 млн. туристи годишно. Оборотът на туроператора надхвърля 17,2 млрд. евро годишно.

В рамките на Международното изложение ITB в Берлин беше съобщено, че туроператорът Thomas Cook отчита 25% ръст на записванията за България за 2017 г. към момента, а германският DER Touristik - 26%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още