IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валери Симеонов срещу дискотеките – кой трябва да затваря шумните заведения?

Вицепремиерът разгневи бизнеса и купонджиите в „Слънчев бряг“

09:59 | 14.08.17 г. 7
Валери Симеонов срещу дискотеките – кой трябва да затваря шумните заведения?

Вицепремиерът Валери Симеонов лично се зае с въдворяването на ред в шумните дискотеки по морето. Представители на бизнеса се обявиха за това да има проверки, но против зрелищния елемент в акциите.

През почивните дни Симеонов и полицейски екипи атакуваха две заведения в Слънчев бряг, като бяха иззети музикални уредби. В интернет бяха публикувани видео клипове, на които се вижда как ядосани купонджии го освиркват.

„Тази нощ Слънчев бряг се превърна в синоним на нормален и тих европейски курорт“, писа Симеонов във  Facebook след първата акция. Той заяви, че срещу единия от клубовете е имало немалко актове за нарушения, но заведението е продължавало дейността си въпреки това. По време на среднощната хайка е била иззета музикалната уредба.

"Държавата доказа, че когато имат политическата подкрепа, институциите не само могат да свършат работата си безупречно, но и го правят с желание и хъс за налагане на закона", писа вицепремиерът. За втората акция той заяви, че заведението е „открита дискотека, работеща в противоречие с редица разпоредби на закона и тероризираща целия залив от години“.

"Действията на вицепремиера не са политически пиар. За да бъде такъв, в ситуацията трябва да има политик, а в нея няма", заяви пиар експертът и режисьор Нидал Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Той попита риторично защо Валери Симеонов не потърси сметка какво се случи с фалиралата банка КТБ, вместо да се занимава с нощните заведения.

Пиар експертът Арман Бабикян подкрепи думите на събеседника си пред Bulgaria ON AIR и определи създалата се ситуация като комична. Той твърди, че ставаме свидетели на поредното доказателство как "някои хора се упражняват да управляват".

"Управлението на държавата е сложна група от системи. Валери Симеонов е вицепремиер и като такъв той трябва да задава дневния ред на министрите, не нещо друго", твърди Бабикян.

По повод освиркванията от страна на купонджиите Алгафари коментира: "Каквото повикало, такова се обадило".

И двамата пиар специалисти смятат, че поведението на Валери Симеонов вреди на имиджа на кабинета.

„Големият бизнес в „Слънчев бряг“ вече от няколко години доказва, че е абсолютно на светло. Ние приветстваме проверките, които от две години са толкова масирани“, заяви пред БНР Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в курорта.

Тя заяви, че представителите на бизнеса са поискали от Националната агенция за приходите (НАП) и Министерството на вътрешните работи (МВР) проверките да бъдат по-дискретни, за да не вредят на имиджа на заведенията.

„Такава зрелищност, такава показност…Всички големи обекти в комплекса, особено по-старите, имат съответната документация, за да работят“, категорична е Иванова. Тя допълни, че  проверките са засилени в последните 2 години и институциите би трябвало да са разбрали отдавна, ако някоя дискотека няма разрешително.

„Влизането с полиция на вицепремиер означава ли затваряне на заведението, а призоваването на този субект в рамките на деня и връчването на всичките тези констатации не би могло да го затвори? Не мога да разбера“, коментира тя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 34 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
Все пак ако се наложи да избирам от всички тези карикатури... предпочитам Валери Симеонов пред тези чужденци Алгафари и Бабикян, все пак е българин, макар и да не е дръпнал интелектуално кой знае колко от времето на Хан Аспарух.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 37 rate down comment 3
vidin
преди 6 години
Валери Симеонов да отиде първо и да спре шумните ромски сватби и тогава да се занимава с дискотеките по морето. Ако наистина целта му е да спре шума да притеснява хората, нека го направи както трябва. Явно не това му е целта, а друга...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 39 rate down comment 2
penman
преди 6 години
Браво на Симеонов! Голяма част от оплакващите са от престъпния контингент и мястото им е на остров Персин, а не пред усложливите камери на някои телевизии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 39 rate down comment 6
khao
преди 6 години
това някакъв вик на безсилие и безидейност ли е ? всяко следващо правителство на боци е по некадърно от предишното
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 40 rate down comment 3
bgMan
преди 6 години
Бизнеса си е бизнес, обаче наглеците с мутренско самочувствие не трябва повече да остават недосегаеми и необезпокоявани само защото са свикнали да си плащат.Симеонов правил ли е проблеми на обекти в Слънчев бряг, които не са с много нарушения и актове или срещу които няма купища оплаквания и сигнали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 37 rate down comment 7
Jay Gould
преди 6 години
''Най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата'' - Константин Иречек (1899 г.) по повод радостта на българите (тия които не ходят в комплекса) от закриването на Слънчев бряг (който носи милиарди на икономиката) през 21 век.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още