IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алфа Дивелопмънтс придоби портфолиото на Лендмарк

Сегашните собственици на Лендмарк ще запазят дял от 25% в компанията

14:11 | 17.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Алфа Дивелопмънтс придоби портфолиото на Лендмарк
Алфа Дивелопмънтс ЕАД, 100% собственост на Алфа Финанс Холдинг АД , съобщи, че планира да придобие 75% дял в портфолиото от недвижими имоти на "Лендмарк".

Процедурата изисква КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение. Цената на сделката не се споменава.

От Алфа Дивелопмънтс коментираха за Investor.bg, че цената не е окончателно фиксирана.

“Определен е механизъм за нейното изчисляване. Тя ще бъде в съответствие с общия тренд за свиване на доходността в региона”, казаха от компанията.

Продавачът е Бриджкорп АД, собственост на настоящите управители на Лендмарк Ричард Макдоналд и Таня Косева-Бошова, които в края на миналата година придобиха портфолиото за 210 млн. евро.

От Лендмарк също отказаха да дадат информация относно финансови параметри на сделката, като казаха, че за разлика от миналата транзакция тази е частна и затова цената представлява конфиденциална информация.

Акционерите на Бриджкорп остават с дял от 25% в Лендмарк. "Алфа Дивелопмънтс" планира да разшири портфолиото чрез нови придобивания на активи в България и на Балканския полуостров.

Портфолиото на Лендмарк се състои от 22 имота в България и един в Турция - с обща наемна площ от 92 300 кв. м и 61 400 кв. м земя за строеж. Сред активите на "Лендмарк" са няколко офис сгради в София и Варна, търговски парк в Пловдив, земя за строеж в голф проект и сграда на университет в Истанбул.

Алфа Дивелопмънтс изгражда над 500 хил. кв. м жилищни, офис и търговски площи и управлява над 300 хил. кв. м офис площи. Сред най-големите инвестиционни проекти на компанията са Панорама Сити във Варна и Алфа Парк в София. Алфа Дивелопмънтс е част от Алфа Финанс Холдинг, в чиято структура работят близо 3500 души. Групата е активна в България и Югоизточна Европа и управлява активи на стойност над 1 млрд. евро.
Алфа Финанс Холдинг е местен партньор и инвестиционен консултант на американската Gramercy, която в края на 2006 г. придоби "Бизнес Парк София".
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още