IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общината в Бургас пак ще стопанисва централния плаж в града

Големи плажове в Бургаска област ще бъдат разделяни, за да им се намери стопанин

11:38 | 14.03.13 г.
Общината в Бургас пак ще стопанисва централния плаж в града

За трета поредна година централният плаж в Бургас ще се стопанисва от общината, тъй като отново не са се появили кандидати за концесията му, съобщават от областната управа на града.

Областният управител на Бургас Константин Гребенаров обясни, че вече има договор с местната администрация, според който докато не се появи желаещ за концесия или наем, ивицата ще бъде стопанисвана от общината, предаде БТА.

Промени няма да има и за плажните ивици в Созопол, Царево, Приморско, Поморие и Несебър, където са сключени дългосрочни концесии за периоди от 10-15 години.

Все още не е известен точният брой на плажовете, които ще бъдат отдавани под наем или концесия. Някои от големите плажове, като Алепу, ще бъде разделен на три, а Сарафово - на две.

На хотелиери пък ще бъдат отдадени по 100-150 метра от плажните ивици, за които няма концесионери. Така те ще могат да предлагат места на туристите си на плажа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още