IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на индустриалното производство в Китай се забавя

Секторът расте с 6% на годишна база през април, след като през март отчете повишение от 6,8 на сто

10:00 | 14.05.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ръстът на индустриалното производство в Китай се забавя през април до 6% на годишна база, след като през март отчете повишение от 6,8% на сто, съобщи Wall Street Journal, позовавайки се на Националната статистическа служба.

Допълнителни данни показват, че продажбите на жилища през първите четири месеца на годината продължават да растат, тъй като по-хлабавите политики при кредитирането в много градове стимулират търсенето, а ефектът се пренася и към активността в строителството. 

Растежът на индустриалното производство с добавена стойност, което до известна степен се приема като лакмус за икономическия растеж, не отговори на очакванията на 15-те икономисти, анкетирани от WSJ. Тяхната прогноза беше за ръст от 6,6 на сто.

На месечна база индустриалното производство в Китай расте с 0,47% през април на фона 0,64% повишение през март.

Инвестициите във фиксирани активи извън селските райони в Китай растат с 10,5% на годишна база през периода януари-април, в сравнение с 10,7% ръст през първите три месеца на годината.

Резултатът за активността в строителството също е под средната прогноза на анализаторите за 11% ръст.

Продажбите на дребно се забавят от 10,5% ръст на годишна база през март до 10,1% през април. На месечна база ръстът е 0,80%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Императорът
преди 8 години
Понеделник мишкуняците ще се разиграят по борсите заради Китай... докато след тия данни всъщност биковете би трябвало да се.Потреблението расте по-бръзо от производството - какво по-хубаво от туй за НЕ-китайските икономики?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още