IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Twitter скочиха с 20% след слухове за възможно придобиване

Сред възможните претенденти са Alphabet - корпорацията майка на Google, и компанията Salesforce, съобщи CNBC, позовавайки се на свои източници

18:06 | 23.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Платформата за микроблогове Twitter може скоро да получи оферта за придобиване, съобщи американската телевизия CNBC, позовавайки се на свои източници.

Сред възможните претенденти са Alphabet - корпорацията майка на Google, и компанията Salesforce, която работи в областта на системите за управление на отношенията с клиенти, посочва БТА.

Според източницитe на CNBC ръководството на Twitter като цяло е настроено в полза на продажбата. Няма гаранция, че сделката в крайна сметка ще бъде сключена, но обсъжданията с евентуални купувачи са се активизирали напоследък, посочват те. Евентуалните нови собственици се интересуват от Twitter като медия и като средство за събиране на маркетингови данни.

След разпространението на новината акциите на компанията скочиха с 20% към 18 часа българско време (11:00 часа местно време в Ню Йорк).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още