IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon се готви да детронира Netflix

Компанията пуска своята видео стрийминг услуга по целия свят

14:29 | 18.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американската компания за електронна търговия Amazon.com се подготвя да пусне своята видео стрийминг услуга по целия свят, отправяйки предизвикателство към Netflix, най-голямата в света мрежа за платена онлайн телевизия, пише Bloomberg.

Amazon, която в момента предлага услугата си само в няколко страни, обяви плановете си в публикация в блога си, свързана с „The Grand Tour”, ново риалити шоу, което включва бивши звезди на „Top Gear” - популярното предаване на BBC.

“През декември шоуто ще започне да се излиза в 200 държави и територии по света, ексклузивно по Amazon“, написаха от компанията. Главният изпълнителен директор Джеф Безос също така спомена плановете и в Twitter.

Amazon инвестира милиарди долари в лицензи за програми и за създаването на собствени предавания и филми, като част от своята услуга Prime. Потребителите, които плащат по 99 долара годишно за безплатна доставка и други предимства, получават достъп до библиотека от ново и по-старо съдържание без допълнителна такса.

Експанзията на видео услугата на базираната в Сиатъл компания е едно от най-големите предизвикателства към момента за Netflix, която оперира в повече от 190 страни по света, след като завърши международното разширяване на бизнеса си през януари. Видео стрийминг платформата е достъпна навсякъде освен в Сирия, Северна Корея, Китай и Крим, обяви компанията по това време.

Говорителката на Amazon Сали Фоутс отказва да коментира въпроса. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още