IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google с планове за придобиване на ITA за 700 млн. долара

Компанията разработва софтуер за въздушни превози и резервации на билети за пътувания

10:39 | 02.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Google с планове за придобиване на ITA за 700 млн. долара

Американският гигант Google обяви намерение да придобие един от ключовите разработчици на софтуер за въздушен трафик и пътувания ITA. Цената на сделката е 700 млн. долара, а осъществяването й за пореден път ще повдигне въпроса за монополното положение на най-голямата интернет търсачка в света.

Според Google, придобиването на ITA ще позволи да бъде подобрена услугата по търсене на полети и намирането на качествена информация онлайн, предава Ройтерс.

„Това, което се готвим да направим, е да създадем нови инструменти за търсене на полети, фокусирани върху интересите на крайния потребител“, заявява изпълнителният директор на Google Ерик Шмид.

Неговото виждане е, че Google няма да продава билети за пътуване на потребителите, както и че ще се спазват всички съществуващи споразумения между ITA и настоящите й партньори.

Сделката би трябвало да позволи на Google да не изостава от иновациите в Microsoft, които скоро разшириха услугите в търсачката си Bing към търсене в специфични категории като пътувания и търговия. Това донесе на търсачката увеличение на пазарния дял в САЩ.

Очаква се сделката да бъде финализирана до седмица, допълва Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
neduded
преди 13 години
Може би няма да е лошо да се спомене и че една от компаниите, които Google включва като конкурент на новопридобитата ITA Software e Everbread- основан от българи старт-ъп, финансиран от първия инвеститор на Скайп - Morten Lund.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още