IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung смени ръководителя на своя бизнес със смартфони

Компанията насочва фокуса си към софтуера

11:26 | 01.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Samsung Electronics смени ръководителя на своя бизнес със смартфони, залагайки на човек, който е помогнал за развитието на платформите ѝ за сигурност и мобилни разплащания. Решението показва насочването на фокуса на заместник-председателя на компанията Лий Дзи Юн върху софтуерните иновации като начин фирмата да запази преднината си пред конкурентните устройства, пише Bloomberg.

Кох Дон Дзин, който е работил по Samsung Pay и Knox, поема поста президент на мобилните комуникации в момент, в който компанията се насочва към най-ниската си печалба за последните четири години. Той заменя Джей Кей Шин, който остава президент и един от изпълнителните директори на бизнеса с електроника на Samsung Group. Случващото се е част от традицията на технологичния гигант всяка година да размества мениджърите си вътре в компанията.

Смяната в най-голямото подразделение на Samsung Group е ясен знак, че Лий е готов да остави собствения си отпечатък върху конгломерата. Samsung вече не е лидер в продажбите на смартфони по цял свят и се нуждае от нов хит.

"Като се има предвид кариерата на Кох, се предполага, че Samsung ще постави по-голям акцент върху своя софтуер, вместо върху хардуера“, твърди Грег Рох, анализатор на HMC Investment Securities в Сеул. „Промяната показва, че новите хардуерни предложения няма да направят много за съживяването на растежа. Новият лидер ще се опита да увеличи силата на компанията в сферата на софтуера и да насърчи иновациите“.

54-годишният Кох е прекарал по-голямата част от времето си в Samsung, занимавайки се с научноизследователска и развойна дейност. Освен това е работил по Samsung Pay и Knox. Той е свързан с партньорството между компанията и Qualcomm, Google, Microsoft и Wacom. В допълнение към всичко това е съблюдавал създаването на Galaxy S6 и Galaxy Note 5. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още