IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Доктор Стрейндж" продължава боксофис доминацията си

Лентата успя да изпревари и трите нови премиери в Северна Америка

11:14 | 14.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Продукцията на Walt Disney “Доктор Стрейндж“ оглави боксофиса в Северна Америка за втори пореден уикенд, успявайки да изпревари трите нови премиери, пише Bloomberg.

Лентата за супергерои на студио Marvel събра 43 млн. долара в САЩ и Канада през уикенда, сочат данни на ComScore.

От новите премиери начуно-фантастичният филм „Първи контакт“ на Paramount Pictures се класира на трето място, а комедията „Almost Christmas" остана на четвърто място. От своя страна трилърът „Shut In" зае седма позиция.

Въпреки че доктор Стрейндж не е толкова добре познат герой като Железния човек и Капитан Америка, филмът се представя добре. Лентата, която някои анализатори очакваха да събере 40 млн. долара, помага на Disney да постигне рекордни резултати в боксофиса тази година. От началото на 2016 г. досега студиото е генерирало 6 млрд. долара от продажбата на билети по целия свят, твърди компанията. През декември пък предстои да излезе и потенциалният блокбъстър от поредицата „Междузвездни войни“.

От своя страна „Първи контакт“, в който участва Ейми Адамс, дебютира, събирайки 24 млн. долара от продажби. Филмът успя да надмине прогнозата на Hollywood Stock Exchange за 16 млн. долара. Лентата се радва на 93% позитивни ревюта в RottenTomatoes.com.

Адамс влиза в ролята на лингвист, който е привикан от правителството, за да комуникира с извънземни, които са пристигнали на Земята. Продукцията струва 47 млн. долара, без разходите за реклама, сочат данни на Box Office Mojo.

“Almost Christmas” пък събра 15,6 млн. долара за Universal Pictures на Comcast, като не успя да оправдае очакванията на анализаторите на BoxOfficePro.com за 16,5 млн. долара приходи.

Третата нова премиера - „Shut In”, в която участва Наоми Уотс, генерира 3,7 млн. долара, като успя да надмине прогнозата на BoxOfficePro за 3,5 млн. долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още