IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният изпълнителен директор на Luxottica напуска компанията

Основателят на фирмата вече предложи кой да заеме неговото място

09:34 | 14.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Енрико Каваторта. <em>Снимка:&nbsp;http://www.luxottica.com/</em></p>

Енрико Каваторта. Снимка: http://www.luxottica.com/

Най-големият производител на очила в света Luxottica Group обяви, че главният ѝ изпълнителен директор Енрико Каваторта напуска, сигнализирайки, че проблемите в управлението на компанията, които започнаха през септември все още не са решени, пише Wall Street Journal.

Каваторта, който преди това заемаше поста главен финансов директор на базираната в Милано компания, подава оставка заради разногласия с основателя на компанията Леонардо Дел Векио. Двамата имат различни виждания за обхвата на правомощията на Каваторта, твърди източник, запознат със случая.

През септември Каваторта пое поста главен изпълнителен директор след като Андреа Гуера, който дълги години ръководи компанията, се оттегли.

Отношенията на Гуера с Luxottica приключиха по сходни причини. Той напусна заради неразбирателството си с Дел Векио, свързано с управленските решения за компанията.

Сега Каваторта се оттегля, оставяйки Luxottica в ръцете на нейния основател. В неделя Luxottica обяви, че Дел Векио планира да предложи поста главен съизпълнителен директор на Масимо Виан. Идеята е той да отговаря за операциите и продуктите. Ако той приеме, временно ще поеме поста на Каваторта.

Компанията, която произвежда очила за марки като Chanel и Giorgio Armani и притежава брандове като Ray-Ban и Oakley, твърди, че искала да бъде управлявана от двама главни изпълнителни директори, които имат различни отговорности. От Luxottica твърдят, че вторият директор ще бъде избран през следващите няколко месеца.

Компанията насрочи среща на борда в понеделник, за да уведоми членовете му за оставката на Каваторта и да представи предложението на Дел Векио за новото назначение.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още